Ekopadome apkopojusi ēdienu receptes un ir izveidojusi pat foto grāmatu "Manas dzimtas receptes". Bet Daniela Virša ģimenes vēsturiskā recepte "Melleņu klimpas" ir pieteikta Irlavas kulinārajam mantojumam. Pagastiņā esam bagāti ar ģimeniskām tradīcijām un svētkiem piestāv bagātīgi klāts galds. Tas ir brīnišķīgi, ja varam šobrīd - karantīnas laikā, kad mājās tiek gatavots vairāk kā jebkad - izvēlēties kādu no mūsu pašu vietējām receptēm. Iedvesmojoties gan no sāļiem, gan saldiem kārumiem, aicinam nogaršot piedāvātos ēdienus (pašiem vien tie jāpagatavo)!
Liels paldies skolēniem un vecākiem par piedalīšanos! Paldies par recepšu gaumīgu noformēšanu! Īpašs paldies Konrāda un Toma ģimenei!
Lai visiem labi garšo!
Atbalstot Lielās talkas dienu, jau visas nedēļas garumā skolēni talkoja savās mājās un ceļmalās, Abaviņas krastos. Sakopa pagalmus, iekopa dobes, stādīja košumkrūmus un puķes. 5. klases skolēni un audzinātāja devās sakopt Irlavas Studentkalnu. Diemžēl atkritumu maisi pildījās strauji...... Vēlreiz un vēlreiz atpūtniekiem jāatgādina - savāc aiz sevis atkritumus pēc tam, kad esi atpūties dabā. Tā būs saudzīga attieksme pret vidi mums apkārt un arī tās mazajiem iemītniekiem. Kopumā tika paveikts labs darbiņš, lai saudzētu vienu no Zemes ekosistēmēm - MEŽU. Dienas moto "Atjauno mūsu zemeslodi!", lieciena, ka mēs nedrīkstam būt vienaldzīgi par to, kas notiek mūsu apkārtnē, mūsu mežos, mūsu dabā.
Ir mazliet skumīgi mums šodien, saņemot liecības zelta un baltas... Ir atkal aizskrējis skolas gads. Ir šodien satikti klases biedri un skolotāji. Un atkal jau - lai atvadītos... Šoreiz ar lielām, lielām cerībām raugāmies uz rudens pusi, varbūt viss būs kā agrāk...
Paldies, mīļie vecāki, bez Jums mēs šogad nu nekādi! Īpašs paldies par izturību, palīdzību, līdzās sēdēšanu, sapratni! Paldies mūsu devītajiem, kuri allaž godam nesuši Irlavas skolas vārdu pāri novada robežām!
Šodien lepojamies ar Zelta liecību saņēmējiem:
4. klasē - Jēkabs Šaripa
5. klasē - Enija Šteina
7. klasē - Elēna Šteina
9. klasē - Jūlija Kaminska
9. klasē - Daniels Virsis
Paldies tiem, kuri mācījušies tikai uz labi un teicami!
Ekopadomes plānotajai našķu gatavošanas meistarklasei skolēni labprāt atsaucās, lai gan tā notika attālinātā režīmā. Aicinājums - rast alternatīvu veikala saldumiem un pagatavot veselīgos našķus mājās. Rezultātā tapa gardi kokteiļi, mājas cepumi, graudaugu batoniņi, kēksi, saldie ēdieni un sorberti. Mūsu ieteikums ir vairāk gatavot mājās, izmantojot zināmus Latvijas produktus. Cukuru aizstāt ar augļiem, ogām, riekstiem!
Paldies skolēniem un viņu vecākiem par atsaucību, ēdienu daudzveidību, ieinteresētību arī citiem skolas un klases biedriem pievērsties veselīgiem našķiem!
Arī mēs atbalstām Starptautiskās Meža un Ūdens dienas
Starptautiskajā Meža dienā - 21. martā, nobildējāmies katrs pie sava īpašā koka, bet, izveidojot foto kolāžu, bijām vienoti cieņā pret mežu un tā vērtībām. Savukārt Ūdens dienā - 22. martā apmeklējām savu Peņķu veselības avotiņu skolas tuvumā un zīmējām plakātus - ko mums katram nozīmē tīrs ūdens un pietiekamā daudzumā.