Lapas karte
AA+A++
A AAA

Aktualitātes

Lieldienu svinēšana!

13.04.2023

27.jpgPavadam Lieldieniņas... pasākums, aktivitātes un noslēgumā Lieldienu Eko tirdziņš. Skolēni tirgojās ar pašgatavotiem produktiem, domājot par iepakojumu, kas ir videi draudzīgs. Paldies mazpulcēniem par pasākuma un aktivitāšu vadīšanu!

Lasīt visu ziņu galerija (42)

Svinam Pasaules Meža dienu!

23.03.2023

9.jpgŠogad Meža dienā 3., 6. un 7.klases skolēni devās uz Studentkalna mežu, lai apzinātu DIŽKOKUS. Neticami, bet saskaitījām 36! Varam lepoties ar tik daudz vareniem kokiem mūsu apkārtnē. Meži dod milzīgu ieguldījumu mūsu planētas nākotnē.

Meža dienu tēma ir “Meži un veselība”, tāpēc bioloģijas skolotāja Vita bija sagatavojusi dažādus uzdevumus, lai skolēni paplašinātu savas zināšanas par to, ko mums sniedz meži -uzlabo mūsu garīgo un fizisko veselību, ir būtisks uztura un pārtikas avots, dabas aptiekas, atjaunojamies resurss kokmateriālu un koksnes ieguvei, kā arī mežiem ir nenovērtējama loma cīņā ar klimata pārmaiņām. Skolēni iepazina aizsargājamo staipekni, čagu, ķērpjus, nogaršoja liepu pumpurus, skaitīja dižkokus, guva labas emocijas.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Pasaules ūdens diena

23.03.2023

1.jpgPasaules ūdens dienā Irlavas skolas 9.klases skolēni devās uz Irlavas ūdens atdzelžošanas staciju, lai noskaidrotu, vai skolā krāna ūdeni var dzert. Tika atklāts, ka ūdens tieši aiz attīrīšanas filtra garšo labāk nekā no krāna, ūdens ir bez piegaršas, bez smaržas un tīrs. Par ūdens kvalitāti nav jāuztraucas, jo reizi 3 mēnešos tiek veiktas ūdens kvalitātes analīzes speciālistu uzraudzībā.

Ūdens no dziļurbuma tiek sūknēts ar sūkni 65 metru dziļumā, bet pienākošie ūdens resusursi sniedzas vēl dziļāk zemē. Pie ūdens garšas izmaiņām varētu būt vainojams sastāvējies, ilgstoši neizmantots ūdens, piemēram, pēc brīvdienām, kā arī plastmasas trubu klātbūtne, taču ūdeni regulāri lietojot, tas nekaitē veselībai. Elektrības pārrāvuma laikā ūdens sūknēšnu un filtrēšanu nodrošina ģenerators, lai ūdens apgāde Irlavas iedzīvotājiem netiktu pārtraukta ne mirkli.

Liels paldies Irlavas ūdens atdzelžošanas stacijas saimniekam Elmāram Muižniekam par mums veltīto laiku un informācijas sniegšanu!

Apkopojot uzzināto, 9.klases skolēni strādāja darba grupās un veidoja informatīvus plakātus, kurus izvietoja skolas foajē. 
Galvenā atziņa - "Dzer no krāna un uzpildi savu ūdens pudeli!"

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Teātra mākslas festivāls "Esi sveicināts pavasarī!"

16.03.2023

2.jpg14. martā Tukuma Raiņa valsts ģimnāzijā notika pirmais teātra mākslas festivāls “Esi sveicināts pavasarī!”. Festivālā Irlavas pamatskolas komanda “Dzeltenās skudras” (Enija Šteina, Adele Zelmene un Enija Lobodinska) kopā ar vēl sešu skolu komandām iestudēja Imanta Ziedoņa “Dzelteno pasaku”. Tā bija jauna pieredze, tikšanas ar daudziem atraktīviem citu skolu dalībniekiem, bet pāri visam - jautrība un pavasarīga svētku sajūta.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Tukuma novada sacensības florbolā

09.03.2023

1.jpgTukuma novada sacensības florbolā 07.-09.g.dzimušiem jauniešiem.

Meitenēm-3.vieta




Zēniem-3.vieta

2.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Badmintons 2023

07.03.2023

2.jpg02.03. Irlavas pamatskolā notika skolas čempionāts badmintonā.

Vietu sadalījums meitenēm - 1. Anete Gabriela Kalniņa 2. Zane Razdivska 3. Alise Avotina

Vietu sadalījums puišiem - 1.Kristers Kārlis Šteins 2.Kristofers Krists Kairo 3.Mareks Vanags

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Ekoskolu ziemas forums Valmierā!

07.03.2023

1678088590150.jpgNo 24. līdz 26. februārim mūsu skolas komanda  -  Elēna Šteina, Enija Šteina un skolotājas Inita Švāne un Velga Saulīte piedalījās 8. Ekoskolu ziemas forumā, kas norisinājās Valmierā. Šogad Vides izglītības fonda organizētajā pasākumā satikās 230 jaunieši un skolotāji no visām Latvijas ekoskolām, lai aktīvi iesaistītos ar vides aizsardzību un vides izglītību saistītās apmācībās un praktiskās nodarbībās, uzmanības centrā izvirzot klimata pārmaiņas, aprites ekonomiku un ilgtspējīgu mobilitāti un pārtikas sistēmas. Skolēnu lielākais izaicinājums bija hakatons jeb ideju maratons sadarbībā ar RTU Zinātnes un inovācijas centru. Tika meklēti risinājumi Valmieras novada pašvaldības, SIA “ZAAO” un Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centra mestajiem izaicinājumiem, kas saistīti ar mobilitāti, resursu patēriņu un pārtikas sistēmām. Enija pārliecinoši pārstāvēja savu komandu un vadīja prezentāciju.

Starp izglītojošām, vides ekspertu vadītām nodarbībām, pieredzes un saliedēšanās pasākumiem, jaunieši savus spēkus pārbaudīja divu stundu garā nakts trasītē, izklaidējās ar Vidzemes augstskolas improvizācijas teātri ViA Gars un ballējās kopā ar grupu “Džentelmeņu špagats”.

Foruma laikā praktiski tiek apgūtas videi draudzīgas un ilgtspējības principiem atbilstošas rīcības. Katram līdzi ir sava krūzīte, ūdens pudele, roku dvielis, ēdienkartē ir iespējami samazināts dzīvnieku izcelsmes produktu daudzums, šķiroti atkritumi. Noslēgumā visi kopīgi veicām radošo uzdevumu sabiedrības informēšanai “Salabo pasauli!”.

Arī pedagogi tika iesaistīti izglītojošās nodarbībās, pieredzes apmaiņas meistarklasēs un interaktīvā radošās domāšanas pastaigu spēlē “Cilpo un Smaidi” pa naksnīgo Valmieru.

Paldies par atbalstu skolas vadībai, paldies Tukuma novada Izglītības pārvaldei par iespēju nokļūt forumā visām Tukuma novada ekoskolām!

Inita Švāne ekoprogrammas koordinatore

Lasīt visu ziņu galerija (4)
Pasākumu kalendārs

Jaunākās galerijas


EkoskolaSkolas somaSkola 2030e-klase

uzdevumiIrlavas skola Ex libris
back to top